WIE ZIJN WIJ

 GERARD VAN DEN BRINK
  Meubelmaker & Meubelontwerper

 

 

Houtbewerken is altijd mijn hobby geweest. Het werd er met de paplepel ingebracht. Mijn opa, A.W. van den Brink, had een aannemersbedrijf en timmerwerkplaats. Na de oorlog werden hier veel spinnenwielen vervaardigd. Mijn vader was architect, met een voorliefde voor hout. Op mijn tiende leeftijd was ik druk in de weer met figuurzaag en bouwde ik mijn eigen trucks van hout. De keuze voor een opleiding tot meubelmaker was snel gemaakt. Begonnen met de opleiding ‘meubelmaker/scheepinterieurbouw’ op ROC Aventus Apeldoorn voltooide ik mijn opleiding op het Gildevaart Instituut in Nieuwegein. Ook volgde ik een cursus autoCAD-tekenen in 2D en 3D.  

Tijdens mijn opleiding werd ik genomineerd om mee te doen aan de voorrondes van de regionale beroepenwedstrijd voor meubelmaker. Na de winst van deze wedstrijd nam ik in 2010 deel aan het Nederlands kampioenschap. Ook hier oogstte ik succes en mocht ik de gouden plak in ontvangst nemen. Vervolgens vertegenwoordigde ik Nederland in de Europese competitie, en nam ik eind 2010 deel aan Euroskills te Lissabon.  Als ‘cabinetmaker’ moest ik in teamverband een meubel maken. Ik eindigde op de negende plaats. Klik hier voor artikelen…

2012
Na mijn studie werkte ik 3 jaar bij een interieurbouwbedrijf. Met de stages die ik tijdens mijn studie liep heb ik een 5-jarige werkervaring opgedaan. Hierna eind 2012 starte ik met mijn eigen bedrijf in het maken van maatwerk meubels en keukens.

DOEL
Mijn doel in het werk is: het maken van een mooi, duurzaam en functioneele keuken of interieur.

BELANGRIJK
Ik adviseer iedere klant om bij een verbouwing of nieuwbouw met een goed plan of ontwerp te komen. Dit voorkomt dat achteraf dingen besproken worden die liever anders gezien werden. Elke keuze moet weloverwogen genomen worden. Pas dan kan alles goed op elkaar afgestemd worden. Een 3D-ontwerp levert daarom een betrouwbaar en helder beeld van hoe het eruit gaat zien en dankzij dit ontwerp worden veel fouten voorkomen.

 

ONZE WERKPLAATS/MEUBELMAKERIJ
In onze meubelmakerij maken we  alle gewenste droomkeukens op maat. Van landelijk en klassiek tot modern design! Wij hebben oog voor detail en een passie voor houtbewerking.

AFWERKING & SPUITERIJ
Nadat de keukens in de meubelmakerij zijn opgebouwd wordt de maatvoering nogmaals gecontroleerd, vervolgens wordt het geheel gedemonteerd en worden alle losse onderdelen nauwkeurig geschuurd en afgewerkt. Hiernaar wordt het voorzien van de gewenste kleur/lak. We werken met een duurzaam tweecomponenten laksysteem. Dit kan beits met blanke lak zijn of een dekkende primer met kleurlak in hoogglans, zijdeglans of matlak.

EXPEDITIE & MONTAGE
Als alle onderdelen zijn afgewerkt kunnen wij de keuken gaan monteren bij de klant. Bij het monteren hoort ook het inbouwen van keukenapparatuur, werkbladen en aansluiten van verlichting.

 

 


Twitter Pinterest sitemap
GERARD KEUKEN & MEUBEL DESIGN